Протест срещу организацията на движение в квартал „Света Троица” в София

-

Снимка: Facebook

Въвеждането на повече еднопосочни улици в столичния квартал "Света Троица" е предизвикало хаос в трафика, твърдят недоволни жители на района. Живущите настояват част от знаците да бъдат премахнати, защото не могат да стигнат до домовете си - налага се да заобикалят, а много често стигат и до поредния знак за забранено движение по пътя.

„Това е пълен хаос. Улица „Русе” донякъде е в едната посока, после става в обратната, а след това отново се обръща. Така е от почти два месеца. Тези знаци са напълно опасни. Преди имаше знаци за предимство, а сега ги няма и е опасно”, сподели Методи Лепоев.

"Ставам една сутрин,тръгвам за работа и не зная как да изляза без да съм в нарушение", споделя във Фейсбук Силвия Илиева, която е израснала в квартала. Според нея, знаците са поставени абсолютно безсмислено и принуждават живущите да влизат в нарушение.

Новата организация на движение е направена след настояване от граждани за повече места за паркиране, обясняват от район "Илинден". От районната администрация са съобщили още, че знаците са поставени след направена компютърна симулация. Практиката обаче показва, че знаците не се спазват, защото на хората не им се заобикаля, споделят живущи в квартала. Те призовават знаците да бъдат премахнати и да се помисли за друг начин, по който да се уреди проблемът с местата за паркиране.

По информация на Нова телевизия, на 12 януари ще се проведе обществено обсъждане и ако живущите не са съгласни, знаците ще бъдат премахнати.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Обновяват столичния "Захарна фабрика" по програма „Региони в раст......

Първата от поредица открити приемни, които планира кметът на район "Илинден", беше посветена на ж.к. "Захарна фабрика". ...

Прочети още keyboard_arrow_right