Мишки се развъждат в опасна барака в Дружба 1 (СНИМКИ)

photo_library
 • Опасна барака в Дружба 1 при бл. 14

  Снимка: Столица.bg

 • Опасна барака в Дружба 1 при бл. 14

  Снимка: Столица.bg

От район "Искър" са предприети мерки, ако собственикът не реши проблема, постройката ще бъде премахната

Опасна барака е развъдник на плъхове и гадини в столичния Дружба 1. Имотът е частен и се намира точно до детската площадка на гърба на бл. 14. Майки редовно сигнализират, че от надупчената и пред срутване барака излизат мишки и други гадини, които застрашават здравето и живота на малчуганите и живеещите в района.

Проверка на Столица.bg установи, че това е частен имот. Всеки момент поже да падне покрива на будката, силно разместен от ветровете. Бараката е с огромни дупки, без стъкла и е пълна с боклуци. Под нея е прокопано и улични кучета влизат и разнасят боклуци. Повече от 10 дни до имота имаше разкопана дупка. След няколко сигнала там бе изградена шахта. От районното кметство нищо не знаеха за изкопа, което навежда на мисълта, че собственика на имота е разкопавал.

"На 19 юни 2019 г. е извършен оглед на търговския обект и е констатирано, че се намира в лошо техническо състояние, неотговарящо на изискванията по чл. 169 от ЗУТ. Бараката е опасна за живота и здравето на гражданите. Насрочена е среща за края на юли с управителя на дружеството-собственик (името на фирмата се пази в редакцията) за изслушване по отношение на констатациите. Собственикът може доброволно да заздрави търговската сграда или тя ще бъде премахната от общината", обясниха пред Столица.bg от район "Искър".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на Искър на колело проверява обектите в Дружба...

На велосипед вместо със служебен автомобил кметът на район Искър-Столична община, Ивайло Цеков обикаля Дружба, видя Стол...

Прочети още keyboard_arrow_right