Опасната ограда край езерото в парк Дружба е на частен терен

Опасната ограда край езерото в Дружба е на частен терен

Снимка: Фейсбук

Продължават разговорите със собствениците на имота за изкупуване или отчуждаване

Метална ограда в парка на езерото в Дружба 1 е сериозно наклонена и има опасност да падне. Тя отделя една от централните алеи на зеленото пространство и скат към езерото. От няколко месеца оградата е в аварийно състояние и може всеки момент да падне.

Проверка на Столица.bg установи, че оградата се намира в два частни имота в парка и затова от районната администрация нямат право на каквито и да било ремонтни дейности. В момента продължават разговорите със собствениците на терените за изкупуване или отчуждаване.

След окончателно договаряне със собствениците от район Искър имат готовност за внасяне на доклад в СОС за започване на порцедура по изкупуване или отчуждаване. А след това и скоростно започване на ремонт на опасната ограда.

За сигурност на гражданите от общината са се опитали да я обезопасят, като са поставили върху металната ограда червена мрежа, която да пердупреждава да не се допират деца и възрастни.

Всъщност проблемът е в основата на парапета, тъй като е изронен асфалтът и забитите, носещи, метални елементи всеки момент ще изкочат и оградата ще падне. Другият проблем е, че при падане на заграждението може да затисне човек.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Дружба 1 косят междублокови пространства...

Паркове, градини и междублокови пронстранства в кв. Дружба 1, район Искър-Столична община, вече са окосени. От рано сутр...

Прочети още keyboard_arrow_right