Родители сигнализират за агресивни близнаци в ДГ "Калинка" в Дружба

Родители сигнализират за агресивни близнаци в ДГ "Калинка" в Дружба

Кадър: Нова телевизия

Майката на децата отказва среща и не приема, че има проблем. Директорката е предприела мерки и назначила още един възпитател.

Проблем с агресия между деца има в 13-а детска градина Калинка в Дружба, район Искър. Сигналът е подаден от родители на пострадали дечица, които повече от два месеца очакват резултати от проверките, съобщи Нова телевизия. Агресията е от страна момченца близнаци.

Те са подали жалби до "Закрила на детето", до район Искър и до инспектората по образование на София град, откъдето вече е извършена проверка и се очакват резултатите.  Със сигурност има агресия от страна на близнаци върху другите малчугани. 

Родителите разказаха за синини, опит за душене на момиченце и забит молив в челото на момченце. Те настояват за действия, с които да се защитят техните деца и да се помогне на близнаците.

Майката на двойката момченце отказвала да се срещне с родителите, както и днес да се включи в репортажа пред Нова телевизия. Децата й очевидно имат проблем. Малчуганите трудно говорят и с тях вече работи логопед и психолог, а дейстивята са предпирети от директора на градината Милка Медарова.

Близнаците са в 13-а детска градина "Калинка" от 2020 г., а преди това са били в Лозенец, но и там са имали същите проблеми с агресия над други деца. Сега родителите настояват те да бъдат преместени.

"В момента продължават проверките, вече мина и тази от РУ на МОН и очакваме протоколите с резултатите както и от "Закрила на детето" и район "Искър". Като директор, след сигнала от родителите, назначих помощник на учителите в групата и психологът постоянно да е в групата и да работи с близнаците. След обяд, когато учителката е сама има помощник-възпитател на щат. Децата не са ресурсни, но с тях работи логопед. Няма да бъдат преместени, защото те са тук по желание на родителя и с класиране от 2020 г., октомври, чрез Електронната система на Столична община", обясни директорът Милка Медарова пред Нова телевизия.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В район Искър направиха среща за новата процедура за енергийно об......

На Информационната среща се събраха вчера живеещи в район Искър-Столична община, за да получат разяснения за кандидатств...

Прочети още keyboard_arrow_right