В район "Искър" проведоха обществено обсъждане за изменение на ПУП

-

Снимка: проект, район "Искър"

В район "Искър" вчера беше проведено обществено обсъждане за проект за ПУП – изменение на план за регулация и застрояване за нов УПИ VIІ, поземлен имот с идентификатор 68134.4081.2048 от кв. 1, м. „Цариградско шосе – Караулката“ в район „Младост“ на Столична община. Това съобщават от районната администрация.

На жителите на район „Искър“ са били представени транспортен анализ и анализ на влиянието върху ослънчаването на съседните съществуващи сгради в „Цариградски комплекс“ през всички месеци в годината.

Общественото представяне беше организирано от районната администрация „Искър“, а изложените на срещата проучвания бяха изготвени от инвеститора, след като на първото обществено представяне на проекта за ПУП през юли м.г. граждани от района и общинският съветник и председател на Сдружение „Дружба-София“ Лорита Радева направиха това искане.

Представителите на инвеститора информираха, че проектът е преработен и е уважено искането на жителите на „Цариградски комплекс“, заявено на общественото представяне през юли м.г. за минимално засенчване на съществуващите сгради в комплекса, като максималната предвидена височина на строителство в преработения проект е намалена от 75 м. на 50 м.

Коментирано бе и максимално запазване на озеленяването и компенсаторно увеличаване на засегната растителност. По искане на г-жа Радева инвеститорът потвърди и поетия ангажимент на срещата през юли м. г. да изгради разширение на локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, за да не се препятства транспортният поток от комплекса по време на процеса по осъществяване на инвеститорските намерения.

Жителите на „Цариградски комплекс“ зададоха въпроси, свързани с обособяването на детски площадки в предвидения за изграждане комплекс и създаването на паркоместа, които да обезпечат нуждите на живеещите в него. Представителите на инвеститорите увериха, че са предвидени кътове за игра на деца, както и че проектът предвижда създаването на 250 паркоместа, което надвишава нормативно изискуемия брой паркоместа.

Проектът, както и анализите, изготвени по възлагане на инвеститора, които пряко касаят живущите в „Цариградски комплекс“ могат да се разгледат подробно на сайта на район "Искър"

Писмени становища, мнения и предложения по проекта могат да се депозират в срок до 21.03.2022 г. включително в деловодството на СО – район „Искър“ или чрез имейл на електронна поща info@raioniskar.bg.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 196 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1167 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 31 Гласове)
Общо гласували: 1394 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Детска градина в район „Искър“ се разрасна с нови 4 групи...

"Построяването на новия корпус на детската градина и обновяването на стария е резултат от съвместна успешна дейност межд...

Прочети още keyboard_arrow_right