30 иглолистни дръвчета засадиха в ж.к. ”Изток”

-

Снимка: Facebook

Служители на районната администрация на столичния “Изгрев” засадиха 30 иглолистни дръвчета в ж.к.”Изток”, съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев. Дръвчетата са придобити по спечелен от района проект на “Гората.бг”.

Залесяването е важна част от поддръжката на “зелената система” в кварталите, отбелязва районният кмет. "Десетилетия наред почти нищо не беше правено в тази сфера, което доведе до сериозни проблеми със старите и изсъхнали дървета и храсти, особено в есенно-зимния период. Само през тази година нашата администрация премахна над 200 опасни, високи и изсъхнали дървета от кварталите", казва още той.

Растителността на територията на "Изгрев" вече е картотекирана, извършена е и точна оценка на виталността - нещо, което за пръв път се случва в района, съобщи Георгиев. От администрацията ще насочат усилията си към премахването на изсъхналата растителност, оформянето на корони и кастренето на здравите дървета и храсти. Планират се и мащабни действия по залесяване, подмяна и компенсиране на дървесната растителност в трите квартала на района.

Георгиев отбелязва, че недостатъчните средства, с които разполага районът, ще удължат времето за справяне със задачата, която си е поставила администрацията. "Едно от най-големите богатства на нашия район е зеленината, трябва да я пазим и развиваме правилно, за да можем дълги години да ѝ се радваме", казва още районният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонтират покрива на ДГ “Брезичка” в Дианабад...

Столичният общински съвет гласува отпускане на средства за неотложен ремонт в 34 детска градина “Брезичка” в...

Прочети още keyboard_arrow_right