"Изгрев" не предлага общински имоти за проватизация и строителство

"Изгрев" не предлага общински имоти за проватизация и строителство

Снимка: Google.com

Кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев не предложи нито един общински имот за приватизация и строителство срещу обезщетение. Както е известно за имотите има изготвен списък от всички столични райони.

В социалната мрежа д-р Георгиев посочи своите аргументи. 

"Район “Изгрев” за пореден път не предлага общински имоти за приватизация и строителство. От встъпването в длъжност на кмета д-р Делян Георгиев, районната администрация не е предоставила нито педя общинска земя за приватизация и продажба на територията на района. Всяка година районните кметове предлагат на Столична община имоти, които да бъдат продадени, приватизирани или застроени срещу обезщетение". В район “Изгрев” това не се случва от края на 2019 г. насам заради  презастрояване на района. “Изгрев” да е една от малкото общини, които не участват в програмата на Столична община за разпореждане с общинските имоти", написа кметът на "Изгрев".

През миналата година, по официална статистика на НАГ, издадените разрешения за строеж в “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад” са намалели с 85% в сравнение с предишния мандат, когато районът се управляваше от друг кмет. Като местен жител, д-р Георгиев многократно се е изказвал срещу прекомерното презастрояване на района, а в последствие е предприемал мерки за неговото урегулиране.

През 2021 г. кметът поиска провеждане на местен референдум по темата, но същият бе спрян и отхвърлен от Столичния общински съвет.

Към момента всички строежи на територията на район “Изгрев” са в изпълнение на разрешения, издадени от предишния кмет и главния архитект на София. Настоящата районна администрация ще продължи с водената до момента политика срещу презастрояването, до края на мандата си през ноември 2023 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Още 23 стари коли трябва да бъдат премахнати от район „Изгрев“...

В рамките на два дни комисия от експерти постави стикери за преместване на 23 стари автомобила в столичните квартали &bd...

Прочети още keyboard_arrow_right