Кметът на Изгрев освободи общински имот, наемателите искат договор

Кметът на Изгрев освободи общински имот, наемателите искат договор

Снимка: Столица.bg

"Джани Комерс-Иван Ефремов" осигурява заплати на 9 работника и е ползвател на терена от 18 години

Кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев освободи 6 общински имота, на които са изтекли договорите с наемателите. Сега районното кметство си влиза във владение. Единият от наемателите,  "Джани Комерс-Иван Ефремов" и извършвал търговска дейност на общинския имот.

Сега представител на фирмата иска от районния кмет да организира подписване на нов договор. Теренът е с площ 1246 км. м площ и се намира под бул. Драган Цанков и ул. Тинтяна, като част от сервитута на мостовото съоръжение. То се ползвало като паркинг и автосервиз от фирма Джани Комерс- Иван Ефремов. Договорът е от февруари 2006 г., а през 2013 г. се подписва споразумение.

На 25 март т. г. кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев изпраща писмо, с което предупреждава наемателите, че договорът е изтекъл и имат 30 дни да освободят общинския терен. От дружеството признават, че са ползвали имота по силата на договор за наем от 2002 г., който в последствие е допълван и изменян многократно до ден днешен.

"През целия период на ползване, повече от 18 г. в качеството си на ползвател съм заплащал дължимите наемни вноски и съм стопанисвал и поддържал с грижата повереният ми за ползване имот. Разбира се цел осъществяване на търговската си дейност, в качеството ми на наемател съм извършил множество подобрения и мероприятия за поддръжка на имота – поставяне на временни обекти – работилници, поддръжка на асфалтовата настилка, прокарване на инфраструктура за електрическа енергия и вода", пишат в писмо, изпратено и до Столица.bg, до кмета на Изгрев  наемателите.

От Джани Комерс припомнят, че са добри стопани, редовни платци и нямат забележки, предписания за неправомерно действие, както и нарушения. 

Ето и част от писмото на дружеството до кмета на Изгрев:

Уважаеми господин кмет, в рамките на предоставените ми законови права като заинтересовано лице и при спазване на приложимите законови разпоредби, с настоящото Ви моля да организирате процедура сключване на договор с представляваното от мен Дружество за отдаване под наем на цитирания имот находящ се в гр. София, район „Искър“ под бул. „Драган Цанков“ и ул. „Тинтява“. 

Като вземете под внимание горе изложеното и отчетете също така периода, в който всички ние се намираме, а именно борим се да поддържаме дейността си с цел заплащане на трудовите възнаграждения на 9 служителя в условия на световна пандемия, изключително ограничен пазар на услуги и затруднената логистика, с настоящото в условията на защита на интереса и правата на СО – район „Изгрев“, както и защита на интереса на представляваното от мен Дружество, Ви моля за провеждане на скорошна процедура по сключване на договор за наем, като за периода на провеждане и до момент на възлагане на имота, да постановите Решение, с което ние възмездно и временно да продължим да стопанисваме и ползваме цитирания имот.

Моля ви също така да обърнете внимание, че преместването на една дейност развивана и упражнявана 18 г. е изключително трудно, особено в условията на пандемия и действащо в пълна сила извънредно положения на цялата територия на Република България. Възможността за осигуряването на семейните доходи на 8 служителя е трудна и изключително отговорна по принцип, а към днешна дата, предвид ситуацията и нуждата от краткосрочното реорганизиране на дейността вероятно ще е и невъзможна.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (40%, 164 Гласове)
 • На време (13%, 53 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 76 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 107 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 415 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За 2020 г. спрямо 2019 г. в "Изгрев": 85% спад на издадените разр......

  Издадените строителни разрешения за 2020г. в район "Изгрев" са с 85% по-малко в сравнение с 2019г. Това е по дан...

Прочети още keyboard_arrow_right