Кметът на Изгрев предлага диференцирани бюджети заради спецификата на районите

Кметът на Изгрев предлага диференцирани бюджети заради спецификата на район

Снимка: Фейсбук

Кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев предлага да се вземе предвид спецификата на всеки район на Столична община и бюджетите да са диференцирани при обсъждането на Бюджет2023 на София.

Д-р Георгиев призова за диференцирани и адекватни бюджети за районите, защото всеки от тях има определена специфика и местни проблеми, коренно различни от другите.

"Ако за район “Изгрев” и район “Лозенец” например, е важно да разполагат с повече средства за кастрене на дървета и храсти, то да район “Кремиковци” това не най-приоритетният за разрешаване проблем. Ако в район “Средец” имат общоградски паркове, но детските площадки се броят на пръсти, то в “Изгрев” площадките за игра са 94 и всички имат нужда от сериозни ремонти и подмяна на съоръжения. Ако в район “Нови Искър” хората искат улици и канализация, то в “Красна поляна” имат проблем с чистотата на въздуха… Градът е един организъм, но със специфични проблеми по места", обеснява кметът на Изгрев.

Той апелира за отговорност и далновидност при изработването на Бюджет 2023 на столицата.

Кметовете по места се борим с проблемите, като се стараем да отговаряме на изискванията на обществото, но с мизерните бюджети, които ни ”отпускат” съветниците, нашите усилия се превръщат в сизифовски труд, крайно недостатъчен в условията на XXI век, коментира д-р Делян Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на Изгрев: Впечатлен съм от работата по детските градини в......

Кметът на столичния район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев и главният инженер на района Екатерина Благоева провер...

Прочети още keyboard_arrow_right