Първият снеговалеж е нанесъл сериозни материални щети в район "Изгрев"

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook

 • -

  Снимка: Facebook

За сериозни материални щети в район "Изгрев", причинени от пъвия снеговалеж за тази зима, съобщава кметът на района д-р Делян Георгиев във Фейсбук.

Кметът съобщава за десетки паднали дървета, които са изпочупили автомобили, имущество на гражданите, пейки и детски площадки.

Служители на районната администрация, пожарната и екипи на гражданска защита работиха до късно през нощта по отстраняването на щетите и премахването на клоните и трупите от уличните платна и тротоарите, посочва кметът и апелира за повече финансови средства за поддържане на зелената система в район "Изгрев". При нас има много стари, изсъхнали и болни дървета, които трябва да бъдат премахнати, защото застрашават здравето и живота на гражданите, посочва Георгиев.

Той изразява съжаление, че до този момент няма промяна във финансовите параметри насочени към "Изгрев" от страна на Столичната община. Давам си сметка, че София е един град, но всеки от отделните райони има своя специфика и други особености. В нашите три квартала озеленяването е изпълнено на 98 процента, което е чудесно, но всичко това изисква сериозна поддръжка и ресурс, отбелязва кметът на района.

Резонно според него е експертите на Столичната община да преосмислят разсъжденията си по отношение на бюджетите в перо "озеленяване" на райони като "Изгрев" и "Лозенец" например.

Гъсто залесените райони трябва да получават повече средства за справяне с положението, а не да се чудим как да овладяваме последиците от годините бездействие с жалките средства, които получаваме от Столичната община, пише Георгиев във фейсбук. Той се надява в бюджета на Столичната община за 2022 г. да се направят необходимите постъпки да бъде защитен интересът на данъкоплатците от "Изгрев". Ние от районната администрация сме готови да си свършим работата, казва кметът.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Премахват незаконен автосервиз в "Дианабад"...

Поредните незаконни постройки в район “Изгрев”, ще бъдат разрушени. Това съобщи кметът на района д-р Делян Г...

Прочети още keyboard_arrow_right