Посланикът на Камбоджа и кметът на „Изгрев“ обмислят общи проекти

Посланикът на Камбоджа и кметът на „Изгрев“ обмислят общи проекти

Снимка: Фейсбук

Извънредният и пълномощен посланик на Кралство Камбоджа Н. Пр. Тай Чун, направи първо, протоколно посещение в районната администрация на “Изгрев”, съобщава кметът д-р Делян Георгиев.

Визитата на посланика на азиатската страна, чието посолство се намира в ж.к. ”Изток”, беше свързана с различни идеи за развитие на българо-камбоджанските взаимоотношения в сферата на бизнеса, търговията, образованието и културата.

„Договорихме се да реализираме няколко съвместни проекта в бъдеще, които биха били от полза за двете страни. Уверих посланика в устойчивостта на политиката, наложена в последните години от нашата районна администрация, по отношение на дипломатическите мисии, като изразих надежда, тя да продължи и след местните избори през октомври тази година.“, посочва Районния кмет.

Д-р Георгиев е подчертал готовността на Общината да съдейства на посолството, на административно ниво, ако това е необходимо.

„Работата с чуждестранните мисии е един от приоритетите на нашата Община в този мандат. Вярвам, че добрата комуникация на дипломатическо и политическо ниво между народите е предпоставка за много съвместни успехи, мир и общ просперитет. Удовлетворен съм от топлото отношение към района ни от страна на всички дипломати и голямото уважение към институцията, която представлявам.“, казва още кметът на „Изгрев“.

По думите му всичко това е в резултат на усилията и постоянството на районната администрация в последните три години.  

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дни на японската култура у нас стартират от район Изгрев...

34-ото издание на Дните на японската култура в България стартира от столичния район Изгрев, похвалиха се от районната ад...

Прочети още keyboard_arrow_right