Продължава „кърпенето“ на улиците в район Изгрев

Продължава „кърпенето“ на улиците в район Изгрев

Снимка: Фейсбук

Продължава рехабилитацията на уличните платна в столичния район “Изгрев”. Дейностите са наложителни, тъй като след зимния период са се появили множество дупки по всички вътрешноквартални улици, съобщава районният кмет д-р Делян Георгиев във Фейсбук.

„Поради неподходящи атмосферни условия, тази година работата по “изкърпването” им започна по-късно от обикновено, но бързо ще наваксаме забавянето. Работи се едновременно на няколко места в кварталите, с добри темпове“, посочва кметът.

Той уточнява, че цялата улична мрежа на район “Изгрев” е в тежко състояние и е силно амортизирана.

„Отдавна “кърпенето” на постоянно отварящите се пролет и есен дупки, не е решение. Време е Столична община да приеме дългосрочен план-стратегия за цялостно преасфалтиране на уличните платна“, казва д-р Георгиев.

По думите му районните администрации не разполагат с необходимите бюджетни средства, за да се справят сами с проблема, което налага намесата на столичната управа.

„Проблемите на града ни са много, но не са неразрешими. Вярвам, че с правилни действие и дългосрочен план, София може да придобие нормален, европейски вид, да има добра инфраструктура и приветливи квартали. От нас зависи…“, допълва районният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дни на японската култура у нас стартират от район Изгрев...

34-ото издание на Дните на японската култура в България стартира от столичния район Изгрев, похвалиха се от районната ад...

Прочети още keyboard_arrow_right