Столичният "Изгрев" отчита рекорден спад на разрешителни за строеж за 2020 г.

Столичният "Изгрев" отчита рекорден спад на разрешителни за строеж за 2020

Снимка: Google.com

Рекордният спад в броя на издадените разрешителни за строеж през 2020 г. се отчита за столичния район "Изгрев". Това е районът с най-голямо намаление на броя на разрешителни -  (77%), пише Капитал.

Година по-рано това беше районът с най-горещите строителни територии с разрешени 170 хил. кв. м за застрояване. В "Изгрев" са 3 от 10-те най-големи строежа в столицатаза 2019 г. Спадът е в резултата на провежданите от районната администрация политики, потвърждава кметът д-р Делян Георгиев пред Капитал.

Сериозна предпоставка е и намаляването на свободнитетерени в района и общата тенденция на намаляване на строителството в града. Самият кмет пък внесе в СОС, преди седмица, доклад за референдум за забрана за строителство в междублокови пространства и зелени площи.

На базата на законите през изминалата година д-р Делян Георгиев е спрял девет строежа на неприемливи места - междублокови пространства, детски площадки, а и не е предлагал общинска земя за продажба.

През 2020 г. строителните разрешения в "Изгрев" са само три, две издадени от НАГ и едно от районния кмет за частна къща в жк Изток.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пристигнаха излетите в Украйна камбани за храма “Св. Пимен Зогра......

  Вече са пристигнали в София излетите в Украйна пет камбани на новостроящата се първа православна църква &ldq...

Прочети още keyboard_arrow_right