Ученици от район „Изгрев“ посветиха една седмица на Италия

Ученици от район „Изгрев“ посветиха една седмица на Италия

Снимка: 105 СУ "Атанас Далчев"

Столичното 105 Средно училище “Атанас Далчев” организира седмица, посветена на Италия. Децата от 1 „г“ клас изработиха табла и направиха кът посветен на прекрасната страна. Учениците се включиха с материали, лични снимки и сувенири от Апенинския полуостров.

Специални гости на заключителното събитие от инициативата бяха заместник-кметът на район “Изгрев” Камелия Кюркчиева и представители на местната власт, съобщават от районната администрация.

В програмата взеха участие също представители на посолството на Италия, общественици, преподаватели и дейци на културата и изкуството.

Училището, което е и посланик на Европейския съюз, има голям принос към изучаването на италианския език в България. Усилията на учителите и учениците дават изключително добри резултати, които се оценяват високо от външни експерти и лингвисти.

 „Работата на общината с учебните заведения е особено активна в последните години. От началото на настоящия мандат, редица инициативи, викторини, извънкласни обучения и други се случиха с активното участие и партньорство от страна на нашата районна администрация“, посочи кметът на района д-р Делян Георгиев.

Той уточни, че експертите от отдел “Хуманитарни дейности” са в постоянен контакт с преподавателите, директорите и училищните психолози, като своевременно и адекватно реагират на постоянно променящата се обстановка и образователна среда.

„Образователната система, нейното съвременно развитие и адекватност са приоритет за нашата община. Децата са бъдещето на “Изгрев” и всички ние заедно, имаме ангажимент да опазим това бъдеще, да отгледаме хора, достойни и отговорни към себе си и обществото.“, казва още районният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Напредва работата по разширяването на детските градини в Изгрев...

Работата по разширяването на детските градини в район “Изгрев” напредва. Действа се едновременно по три обек...

Прочети още keyboard_arrow_right