В "Изгрев": Махат кабели от стълбове, проверяват павилиони и шахти

В "Изгрев": Махат кабели от стълбове, проверяват павилиони и шахти

Снимка: Район "Изгрев"

За 14 дни трябва да бъдат премахнати кабелите от няколко стълба, ползвани като "времянки" от строители. Това се прави в изпълнение на заповед на кмета на "Изгрев" д-р Делян Георгиев. Направена е пълна проверка на павилионите и търговските обекти в целия район. Съставени са редица констативни протоколи, предписания и актове за административни нарушения. Обезопасени са 4 локации от капитала на електропреносната мрежа, усилено се подменят капаци на шахти на експлоатационните дружества. В момента администрацията на "Изгрев" подготвя обстоен доклад с констатации, който ще бъде изпратен в Столична община.
 
"В нашия район, положението с ел.-таблата и окабеляването не е “бедствено”. Има някои проблематични точки, които очаквам да бъдат отстранени от отговорните органи, но опасност за гражданите няма. Администрацията активно следи за спазване на направените предписания, ще бъдем безкомпромисни към всеки нарушител на нормите за безопасност и изискванията на Закона за устройство на територията". Това коментира в социалната мрежа и кметът на "Изгрев". 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Чистене на шахти в "Изгрев", дезинфекция и миене на контейнерите ......

Заради очакваните сериозни валежи в столицата през днешния ден бяха проверени дъждоприемните шахти в район "Изгрев". Нап...

Прочети още keyboard_arrow_right