Виетнамският мост "В ръцете на Бог" украси табло в столичния "Изгрев"

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook

 • -

  Снимка: Facebook

Впечатляващият мост във Виетнам "В ръцете на Бог" беше пресъздаден върху електрическо табло на ул. “Фр. Ж. Кюри” в столичния ж.к. Изгрев. Кметът на района д-р Делян Георгиев, посланика на Виетнам Н.пр. До Хуанг Лин, зам.-кмета г-жа Камелия Кюркчиева, председателя на Българско дружество за приятелство с Виетнам инж. Симеон Димчев и представители на посолството на азиатската държава, разгледаха картината.

Инициативата за разкрасяване на старите ел. табла с рисунки е на районната администрация на “Изгрев” и местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. "Уличното изкуство, което придава колорит в сивотата на града, се приема много добре от жителите на район “Изгрев”. В рамките на инициативата, бяха нарисувани десетки картини на различни места в трите ни квартала. Част от картините са посветени на различни държави, чиито посолства се намират на наша територия", разказа районният кмет.

По думите му спецификата на района и множеството дипломатически мисии са предпоставка за широк обем обществена дейност, което е неоценимо богатство. Реализират се множество чудесни съвместни инициативи и проекти, отбеляза Георгиев.

Мостът "В ръцете на Бог", наричан още "Златният мост", се намира близо до Дананг в Република Виетнам. Пешеходното съоръжение от 150 метра превежда местните жители и гостите на страната по път като "златна нишка", поставен в две огромни каменни човешки ръце - ръцете на местния планински Бог.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

И в столичния Изгрев започна кърпене на дупки...

И в столичният район "Изгрев" стартира пролетното изкърпване на компроментирани участъци от пътната мрежа, съобщи кметът...

Прочети още keyboard_arrow_right