Живеещите в "Изгрев" не искат зелена зона за паркиране

Зелена зона в Изгрев

Снимка: Столица.bg

Живеещите в столичния район "Изгрев" не искат да се въвежда платено паркиране. Това стана ясно от проведеното обсъждане на предложение на районната община за въвеждането на зелена зона. На 9 февруари над 300 граждани са присъствали на събирането. Повече от половината от тях категорично са били против въвеждането на платеното паркиране, а останалито около 30 - 40% са имали условия, научи Столица.bg.

"Изгрев", който е един от най-луксозните райони на София цари безпорядък и хаос в паркирането. Особено трудно е да се намери място в кв. Изток и Дианабад. В района има доста активно строителство и само тази година ще бъдат завършени няколко големи обекта. Така паркирането в тази част на София ще става все по невъзможно, особено за живеещите, коментират привърженици на реда и платеното паркиране.

Против платеното паркиране бяха и в кв. Иван Вазов през есента на 2018 г. когато зелената зона на София се разшири и обхвана горната част на Лозенец, Възраждане, Красно село и Оборище. Само 6 месеца след въвеждането на платеното паркиране, живеещи в "Иван Вазов" сами поискаха от район "Триадица" дъ се въведе и в квартала. Хората имаха сериозни проблеми с автомобилите си, особено през уикенда, когато съседния Южен парк се препълваше от посетители.

И след първия отказа в район Триадица вече мина общественото допитване за зелена зона в кв. Иван Вазов и вече се очаква докладът да влезе за решение в СОС. Вероятно и на живеещите в "Изгрев" им трябва още време да се изнервят и изтормозят с паркирането, за да разберат, че въвеждането на зелената зона ще осигури ред и комфорт, най-веже да тях самите.

В момента проучване за въвеждане на зелена зона се провежда във всички квартали на район "Слатина" и е вероятно след въвеждането там, едва тогава ще озрее необходимостта за зелена зона и в "Изгрев". 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Прави се още един нов паркинг за 50 коли в "Дианабад"...

Започна изграждането на още един нов паркинг за 50 автомобила в ж.к.”Дианабад”. Полуразрушената пл...

Прочети още keyboard_arrow_right