Поставят осветление в столичния парк „Св. Св. Петър и Павел“

Поставят осветление в столичния парк „Св. Св. Петър и Павел“

Столица.bg

В парк на район „Красна поляна“ ще поставят осветление

В район „Красна поляна“ има няколко парка за отдих на живеещите. Един от тях е парк „Св. Св. Петър и Павел“, който беше ремонтиран изцяло. Предстои да бъде поставено осветление и да бъде довършен моста при изкуственото езеро.

До 2009 г. паркът не е бил ремонтиран от изграждането си, каза пред БНР арх. Димитър Данчев - директор на дирекция „Зелена система“ в Столичната община.

„В рамките на 12 години, Столичната община направи редица дейности, така че да приведе парка в едно състояние, което да задоволява живеещите в квартала“, каза Данчев. Подменени са настилката и парковото осветление. Направени са и две детски площадки. Друг парк в квартала „Лебеда“ също беше ремонтиран наскоро.

През 80-те години то бе известно с двойката плаващи лебеди, с лодките и водните колела, които се пускаха от кея на крайбрежния ресторант с кафе-сладкарница. Езерото отдавна е пресушено, а от ресторанта стърчат само бетонните основи. Наоколо паркът бе изцяло обновен преди няколко години от район "Красна поляна", но голямата атракция - езерото, остана в разруха. „Проблемът с езерото е свързан със самия ресторант и неуточнения му статут“, каза Димитър Данчев. По думите му, през последните две зими няма установена незаконна сеч в Западния парк.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Пано с лика на Христо Ботев краси 135 СУ в столицата...

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните съвместно с районната админис...

Прочети още keyboard_arrow_right