Какво остана в парк "Славия" след мача? (СНИМКИ)

photo_library
 • -

  Снимка: Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето

 • -

  Снимка: Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето

 • -

  Снимка: Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето

 • -

  Снимка: Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето

След мача между отборите на ЦСКА-София и Славия, който се проведе на 12 април, паркът остана затрупан с боклуци, оплакаха се във фейсбук групата "Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето". Това не е единичен случай, всъщност след всяка проява паркът се затрупва с боклуци, които вятърът разнася из квартала със седмици.

В момента теренът е част от активите на едноименния спортен клуб. Общата площ на терена, който общината апортира през 1999 година, е 242 декара и включва спортните съоръжения, 64 декара паркова част и автогара. Според кмета на район "Красно село" Росина Станиславова и проучването на екипа ѝ, няма издаден акт за частна общинска собственост, за да има право общината да го прехвърля и имуществените претенции на "ПФК Славия-1913" АД за собственост са неоснователни.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова отбелязва в отговор до "Дневник", че казусът е подобен на този с къпалнята "Мария Луиза" в Борисовата градина. Фандъкова казва още, че вече е провела разговори с ръководството на футболния клуб за възможностите за прехвърляне на изоставения парк на Столична община, за което била "получила съгласие за разговори в тази посока".

Поддръжката на парка, обаче, е под всякаква критика. Много често, особено след спортни прояви, паркът е непочистен, окастрени клони и зелен отпадък също не са премахнати от миналата година, а алейната мрежа е разрушена и не се поддържа. Живущите в района споделят, че кошчета за боклук в парка просто няма - те са 4 на брой и затова се препълват, а на входа на сектора изобщо липсва някакво съоръжение за събиране на отпадък.

Който и да е собственик на имота, той има задължение да поддържа тази зелена площ, казват жителите на района и настояват за почистването на парка, за да може той да се ползва от гражданите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинските съветници не избраха нов кмет за Красно село...

Общинските съветници не стигнаха до общо решение кой да довърши мандата на кмета на район "Красно село" Росина Станислав...

Прочети още keyboard_arrow_right