Кметът на Красно село: КПКОНПИ няма право да проверява за конфликт, няма да върна парите

Кметът на Красно село: КПКОНПИ няма право да проверява за конфликт, няма да

Снимка: Столица.bg

Кметът на столичиня район "Красно село" Росина Станиславова заяви, че няма да върен парите, които е взела като вазнаграждение за ръководител на екипа по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“ по ОПРЧР. В това тя беше категорична в "Тази сутрин" на bTV.

Според нея Комисията за противодейстиве на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) няма правомощия да проверява за конфликт по оперативните програм и европейски проекти.

Преди два дни от КПКОНПИ наложиха втора глоба на Станиславова за сключен трудов договор, като член на екипа по проекта, с дъщеря й.

"Няма защо да ги върна. Знаете ли защо? Когато ние имахме 200 души, които можехме да храним с топъл обяд, ние хранихме 280. За тези 80 отгоре, аз не мога да разделя 363 лева от 364 лева пенсия. Това е финансирано от мен и моя екип, без да го популяризираме и да правим пиар акция", оправда се Станиславова.

КПКОНПИ: За конфликт на интереси глобяват с 5000 лв. кмета на Красно село

Като ръководител на поректа тя е взела възнаграждение ооколо 10 000 лева. Комисията нямала право да проверява за конфликт на интереси по европейските проекти, защото там действали други правила, защити се кметът на "Красно село".

Тя е убедена, че  "всичко е било по европейски правила, доказателство за което е, че проектът е верифициран. Първата глоба, която й наложи КПКОНПИ е в размер на 15 000 лева и тя я обжалва в съда.

За втората от 5000 лв., за участието на дъщеря й, отказа да коментира, защото още не се е запознала с нея, но ще обжалва и нея. Станиславова обясни, че в онзи момент хората са били изплашени и тя усилено е търсила хора за екипа, за да се ерализира поректа с изхранването на възрастите в район "Красно село" и обвини Столична община, че е абдикирала от задълженията си.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Затварят временно тунела под ул. "Житница"...

Днес, 29 ноември, в 11 часа, се затваря временно за почистване и профилактика тунелът под ул. "Житница" , съобщи директо...

Прочети още keyboard_arrow_right