Колко детски площадки има в район "Красно село"

Карта на детски площадки в Красно село

Снимка: Фейсбук

Какво е състоянието на две новоизградени и една ремонтирана детска площадка в район Красно село, питат от Сдружение Безопасни детски площадки. От организацията искат да знаят има ли и други места за малчуганите, които се нуждает от обновяване. Цялата информация те ще я обобщат заедно с другите райони на Столична община.

Това, което се знае до момента е, че в Красно село през 2016 г. са изградени 2 нови площадки - пред бл. 129 в кв. Хиподрума и бл. 5 в кв. Бели брези. Ремонтирана е една площадка, изградена 7 години по-рано, тази при бл. 11 в кв. Борово. Стойността на договора е за 50 хил. лв. за трите пространства. ъоръженията за двете нови площадки са на Импресия. Гаранцията за съоръженията е 2 години.

След броени дни от Сдружение Безопасни детски площадки имат среща с районния кмет Христо Апосотолов. В края на 2019 г. от организацията поискаха на определени места да се поставт антипаркинг колчета, за да се освободят тротоарите. От кметството им обясниха, че ако си платят може да се поставят кашпи или колчета.

Миналага година, през октомври от Сдружението реализираха успешно инициативата да се освободят тротоарите от автомобили. Те получиха подкрепата на администрацията в някои райони като Надежда и Триадица. В кв. Стрелбище веднага се усети промяната на свободно придвижване по тротоарите на пешеходци и майки с колички.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Събират се едрогабаритните отпадъци в "Славия" и "Лагера"...

В рамките на днешния ден се събират едрогабаритни отпадъци, образувани от домакинствата от кварталите "Лагера" и "Славия...

Прочети още keyboard_arrow_right