Отново санкции за търговски обект в "Красно село" за смесване на отпадъци

-

Снимка: Столичен инспекторат

След проверка от "Столичен инспекторат" голям търговски обект в столичния квартал "Красно село" беше глобен, съобщават от инспектората.

Проверката е извършена при текущ контрол, а обектът е пицария на ул. "Стефан Тошев" в квартала. Инспекторите са констатирали смесване на рециклируеми отпадъци с битови и нерегламентирано изхвърляне на кашони, за които нарушения на нарушителите са съставени два акта.

В търговските обекти следва да се създаде организация за начина на събиране на отпадъците от опаковки, напомнят от инспектората. Отпадъците, които се образуват в резултат на осъществяваната от тях дейност, задлъжително се съберат разделно. Задълженията им са разписани в чл. 21, ал. 2 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.

Глобата за нарушението е в размер 100 до 5 000 лв. физическо лице, а за юридическите лица или едноличните търговци имуществената санкция в размер от 700 до 20 000 лв.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинските съветници не избраха нов кмет за Красно село...

Общинските съветници не стигнаха до общо решение кой да довърши мандата на кмета на район "Красно село" Росина Станислав...

Прочети още keyboard_arrow_right