Район Красно село: Танцовият клуб в Красно село имал задължения от 2019 г.

Танцовият клуб в Красно село имал задължения от 2019 г.

Кадър: Нова телевизия

Направена е подписка с над 400 подписа за оставането на "Дива" в общинските зали

Продължава сагата с танцов клуб "Дива", който трябва да освободи наетите общински помещения в Културен дом "Красно село". Цяла седмица се водят спорове трябва ли да напуснат залите или да останат и да си изплатят дължимите наеми.

"Писали сме писма, телефони, имейли до район Красно село. Изплатихме голяма част от наемите до септември 2020 г. Искаме да предложим вариант да ремонтираме едно от залите. Ако считаме, че спазавйки заповедите ние сме били затворени и не сме работили, излиза, че сме предплатили", коментираха пред Нова телевизия от танцов клуб "Дива".

Зад документите стои друга история. Това са усилия на екип треньори и родители, заяви Зорница Петрова от клуба. Вече има подписка с над 400 подписа в защита на танцовия клуб и оставането му в общинската сграда.

Не е сега времето да се затварят танцови и спортни школи, защото децата сега върнаха след дълго време, коментира и родител.

От район Красно село са изпратили писмо със срок от седем дни, да бъдат освободени помещенията. За едно от помещенията месечният наем бил около 70 лв., а друго за около 300 лв.

Ето какво каза пред Столица.bg кметът на Красно село Росина Станиславова:
Има договор подписан през 2014 г. с Криейтив къмпани и район Красно село-Столична община, който е за 5 помещения и за срок от 10 години. В края на 2019 година установяваме, че имат големи задължения от неплатени наеми. През януари 2020 година са поканени на разговори и обясниха трудната си ситуация. Погледнато от човешка гледна точка ние предложихме да направят погасителен план, удобен за изпълнения от тях.

Дадоха този план, но през март 2020 г., преди обявяването на извънредното положение, нищо от него не беше изпълнено. Преди да се затвори заради епидемията отново от район Красно село ги поканихме да си погасят задълженията. По време на извънредното положение ги поканихме да предоставят счетоводни документи и назначената комисия да ги разгледа, и да се направи частично намаляване на наема или опростяване. До момента от танцовия клуб не са входирали нищо официално.

Последната официална покана до тях е от 20 октомври 2020 г. да си платят задълженията от 2019 година, които са над 6000 лв. Вижте, по силата на договора от 2014 година има клауза "при неплащане на повече от 25 днии може да се прекрати договорът със 7-дневно известие".

В Красно село имаме и писмо от зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов, с което указва 3 от тези помещения да бъдат освободени. Имаме доклад от директора на Културен дом "Красно село" Ива Кючукова, че част от наетите общински помещения се перотдават под наем, което е недопустимо.

Вече не говорим за постигане на договорка, а за освобождаване на общинсикте помещения от танцовия клуб. Ще има нов конкурс за отдаване и те имат право да участват в него. Юридически сме спазвали всички нормативни документи, защото това е общинска собственост и трябва да спазваме закона.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (10%, 49 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (18%, 94 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 84 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (48%, 248 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 40 Гласове)
Общо гласували: 515 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Градинка между 3 болка в Красно село светна от чистота (СНИМКИ)...

Градинка в Красно село-Столична община, светна от чистота. Основно почистване бе направено в междублоковото пространство...

Прочети още keyboard_arrow_right