Спират парите на Красно село за косене

Спират парите на Красно село за косене

Снимка: Фейсбук

Дейностите ще бъдат поети от дирекция „Зелена система“ на Столичната община

Средствата за косене на район „Красно село“ ще бъдат спрени и дейността ще се прехвърли към дирекция „Зелена система“ на Столичната община. Това обяви заместник-кметът по екология Десислава Билева. По думите ѝ още днес ще започне косенето на тревата в района.

Билева уточни, че районите са имали срок до вчера да окосят зелените площи. Днешната проверка е показала незадоволителни резултати в "Красно село".

„Разпоредихме на всички кметове на райони да извършат косене на тревните площи, за да може ние по график да направим втората обработка срещу кърлежи. Дадохме срок на районните кметове до 18 май. Направих обход по районите и в „Красно село“ положението е най-тежко. Тревата е над един метър. В района има шест квартала, а само в „Борово“ е направено косене на около 30%“, заяви Билева.

По думите ѝ многократно са изпращани писма до районната администрация, но без резултат. Освен това кметът на "Красно село" Росина Станиславова не е потърсила съдействие от Столична община за решаване на въпроса. Жители на района са подали редица сигнали във връзка с високите треви. 

По искане на кмета Йорданка Фандъкова средствата за поддръжка на тревните площи в район „Красно село“ ще бъдат пренасочени към общинската дирекция, която ще извърши косенето.

Става дума за поддръжката на 640 дка терени, за които районната администрация получава всяка година 380 000 лв. От тях за косене са предвидени около 30 000 лв., които ще бъдат удържани.

Заместник-кметът Билева информира, че леко изоставане в косенето има също в районите „Триадица“, „Надежда“ и „Лозенец“, но те все пак наваксват. Всеки район може да избере дали да сключи договор с фирма за тези дейности, или да събере собствен екип. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Празник на черешата се провежда в район Красно село...

Празник на черешата се провежда днес в столичния район „Красно село“. Жители и гости на столицата ще могат д...

Прочети още keyboard_arrow_right