Все още няма заповед от Фандъкова за кмет на "Красно село"

-

Снимка: Столична община


След като на 16 март Столичният общински съвет възложи на кмета на София Йорданка Фандъкова да назначи и.д. кмет на район "Красно село", все още няма решение на казуса, който е без аналог в най-новата ни история.

Припомняме, че павомощията на избрания 2019 г. кмет Росина Станиславова бяха прекратени поради установен конфликт на интереси. СОС не успя да избере кмет нито на 9-и, нито на 16-и март. Вече почти месец районът реално няма кмет.

Общинските съветници не избраха нов кмет за Красно село

Логиката сочи, че ДБ трябва да получат възможност да излъчат свой представител за кмет, но предложението общинският съветник Борис Милчев да поеме длъжността беше отхвърлено като неудачно.

Група общински съветници предлагат решение за излизане от трудната ситуация. "Смятаме, че на този етап единствената кандидатура от ДБ, която може да събере подкрепа, е тази на председателя на групата им СОС – инж. Грети Стефанова", заявяват общинските съветници от ВМРО. Те отбелязват, че Стефанова е била заместник-кмет на район „Красно село“, лидер е на политическата група на ДБ в СОС, най-възрастният общински съветник.

Общинските съветници внасят предложението до Столичния общински съвет, като ще настояват за още две решения:
- Възлагане на пълна финансова проверка на район „Красно село“ за начина и реда, по който са харчени средствата от бюджета за периода 2019-2023 г.;

- Предоставяне на всички материали и информация за всички спрени административни производства в района, включително по заявления, жалби и сигнали на граждани.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Лагера подмениха "грешен" капак на шахта, счупеният с......

За куриозен случай със счупени капаци на шахти разказаха в социалните мрежи жителите на столичния квартал Лагера. Опасн...

Прочети още keyboard_arrow_right