Нова детска градина за десет групи откриват в Люлин

-

Снимка: Google

С пълно единодушие постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към СОС прие доклад за откриване на нова детска градина в столичния район Люлин 6.

Новата общинска детска градина с номер 122 ще се помещава в напълно ремонтираната сграда на бившия филиал на 47 ОДЗ в района, като е възстановено първоначалното ѝ предназначение. До момента в сградата се е помещавало частно училище, но след изтичането на договора му с общината, той не е подновен.

По данни на ИСОДЗ общия брой чакащи по първо желание за детска градина и ясла на територията на район „Люлин“ СО към 15.06.2022 г.са 416 бр. деца за яслени групи и 204 бр. деца за градински групи. Изцяло реконструираната сграда е приспособена за целодневно отглеждане и възпитание за общо 266 деца -  осем градински групи за 216 деца и две яслени групи за 50 деца.

Като композиция сградата се състои от три блока, които са свързани помежду си чрез две топли връзки. Блок „А“ се състои от три двуетажни секции, без сутерен, представляващи еднакви по площ и разпределение на помещения, Блок „Б“ се състои от две двуетажни секции, без сутерен, представляващи еднакви по площ и разпределение помещения и Обслужващ блок – едноетажен, в който ще се помещават физкултурен салон, кухня, администрация и технически помещения.

Съгласно наредбите и нормите за проектиране и здравните изисквания към детските градини, в Блок „А“ на етаж първи ще бъдат ситуирани двете детски ясли с отделен вход и в непосредствена близост до предвидените за тях детски площадки и дворно пространство. В останалите две секции на блока и в блок „Б“ ще бъдат ситуирани осем градински групи. За всяка група са предвидени спално помещение, занималня, хранилище, офис, сервизно помещение и предверие-филтър с разположени гардеробчета за всяко дете. Сградата разполага с общо три входа. За всяка група са изградени детски площадки и съоръжения според възрастовата група на децата, както и цялостно озеленяване.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Люлин въвеждат в експлоатация две нови детски площадк......

Две нови детски площадки в столичния район "Люлин" ще бъдат сертифицирани и въведени в експлоатация до броени дни. Прикл...

Прочети още keyboard_arrow_right