Започва направата на пешеходен мост в линейния парк в "Люлин" (СНИМКИ)

photo_library
 • Започва направата на пешеходен мост в линейния парк в "Люлин"

  Снимка: Столична община

 • Започва направата на пешеходен мост в линейния парк в "Люлин"

  Снимка: Столична община

Линеен парк в „Люлин“,  който ще свързва жилищните квартали със "Западния парк", се прави в момента. Да провери как върви градежа дойде кметът на София Йорданка Фандъкова, заедно с нея присъстваха  кметът на район „Люлин“ инж. Милко Младенов и  общински съветници от района.
 
Западна порта към Западен парк“ обхваща 10 дка общински терени и ще бъде разположен по протежението на бул. „Петър Дертлиев“, срещу „Люлин“ 10. Предвижда се да бъдат изградени пешеходна алея, осветление, видеонаблюдение, велотрасе, детски площадки, стрийт фитнес и кучешка площадка, както и зони за почивка. Дървета от вида ливански кедър, сребриста ела, бяла бреза, каталина, липа, явор, чинар и над 100 вида храсти ще бъдат засадени в зоната. Връзката между линейния парк и Западния парк ще  бъде направена чрез пешеходен мост, информират от Столична община.
 
"Към момента са изградени тротоари, алеи, основите за различните видове площадки, направена е тръбната мрежа за площадково и алейно осветление, както и са монтирани фундаменти за електрическите стълбове" – каза кметът на "Люлин" инж.  Милко Младенов. 
 
С днешна дата има издадено и разрешение за строеж за пешеходния мост.До няколко дни се предвижда да започне и изграждането му.
 
Реализирането на проекта стана възможно след като  бе разработен и защитен подробен устройствен план на зоната.
 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Люлин" представят проекта за втори православен храм в района...

Гражданите от "Люлин" ще имат възможност утре, 29 юли, да се запознаят с проекта за изграждане на втори православен хр...

Прочети още keyboard_arrow_right