Експертен съвет разгледа проекта за ремонт на бул. "Джеймс Баучер"

-

Снимка: Facebook

На експертен съвет в Столична община вчера е бил разгледан преработеният проект за ремонт на бул. Джеймс Баучер в София. За рехабилитация е предвиден участъкът между пл. "Велчова завера" и ул. "Бигла".

Основният интерес беше насочен към пътната част, релсовия път и озеленяването, разказа кметът на район Лозенец Константин Павлов, който взе участие в обсъждането заедно със зам. кмета Ангел Джоргов, Главния инженер на СО Деляна Сеченска и НАГ, директори на дирекции в СО, както и представители на Столичен електротранспорт.

От първото проектно задание са изминали 8 години, за което време са се натрупали промени както в нормативната база, така и в строителната практика, припомня кметът на Лозенец. Това е наложило преработката и актуализацията на заданието.

"Процесът е рестартиран, свършена е сериозна по обем проектна работа, ангажиран е голям проектантски екип, вижда се набраната инерция и съответно са налице всички шансове рехабилитацията на булеварда в пълния му профил, включващ пътно платно, релсов път и тротоари, да достигне до етап на реализация в обозримо бъдеще", отбеляза още Константин Павлов.

По думите му подземната част на проекта също крие множество предизвикатества. Отчетени са и предписанията на НИНКН за запазване на автентичния вид на паважната настилка, като проектантите ще предложат вариант, при който той ще бъде съхранен без познатите пясъчни фуги.

Предстоят серия от експертни съвети, както и обществено обсъждане, преди проектът да придобие окончателния си вид, отбеляза Павлов. За срокове на изпълнение ще може да се говори едва когато минат съгласувателните процедури с всички експлоатационни дружества, както и тази в НИНКН, и когато бъде осигурено финансиране (в този или в следващия бюджет на Столична община), каза той.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Защо бяха изсечени здрави дървета в столичния "Лозенец"...

Многогодишни, здрави дървета са били изсечени в столичния "Лозенец", оплакаха се граждани в групата на квартала. "Не зн...

Прочети още keyboard_arrow_right