Кметът на район Лозенец: Приключи ремонтът ул. Голо бърдо

Кметът на район Лозенец: Приключи ремонтът ул. Голо бърдо

Снимка: Фейсбук

Приключи ремонтът ул. Голо бърдо в участъка от детската площадка на ул. кап. Тодор Ночев до кръстовището с ул. Червена стена, съобщи кметът на район Лозенец Константин Павлов в социалната мрежа.

"Нека си спомним как започнаха нещата – при използване на фреза за асфалт по време на кампанията за кърпене на дупки, под отстранената ивица компрометирана настилка се разкри нагледно, че асфалтът е бил положен някога върху най-обикновена пръст и върху противопоказните за пътна основа обли камъни от речна баластра. Не е чудно, че улицата беше цялата в кръпки и неравности, гълтаща постоянно от програмите ни за пълнене на дупки", коментира Павлов.

Той споделя, че е го е зарадвала новината, че Столична община е взела експресно решение да изгради от нула улицата в разкопания участък, този път със задължителните носещи слоеве.

С цел избягване на повторно разкопаване, бяха уведомени всички експлоатационни дружества да проверят състоянието на мрежите си. ЕРМ Запад отстрани ненужен бетонов стълб, подменени бяха капаците на всички шахти и най-същественото – Софийска вода АД подмени стария водопровод (на около 70 години), което удължи ремонта., съобщи кметът на район Лозенец.

Улицата вероятно е изграждана на стопански начала, защото има още един проблем – в целия засегнат участък няма нито една дъждоприемна шахта .
Отводняването става по естествения наклон към ул. Люботрън, но след съобразяване с всички гаражни рампи и нива на шахти остава все пак един участък, в който отводняването не е оптимално и тепърва трябва да търсим начин за изграждането му, обяснява подробности Павлов.

"Въпреки неизбежните трудности и поредните изненади, мога да кажа, че ремонтираната част на ул. „Голо бърдо“ в момента се доближава до вида, който трябва да имат всички улици в София, включително и в новите квартали – с равни тротоари, със здрави капаци на шахти, с гладък асфалт и с достатъчно зеленина.
Надявам се тази година с гласуването на общинския бюджет да получим необходимите средства, за да оправим поне още няколко ключови места в района", коментира кметът.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Учителите и учениците от столичното 107 ОУ влязоха в обновена сгр......

След дълго чакане ученици, родители и учители днес прекрачиха прага на реновираната сграда на 107 ОУ. Гости на тържеств...

Прочети още keyboard_arrow_right