Обявиха бъдещото трасе на метрото през новите квартали на Лозенец

-

Снимка: Facebook, Константин Павлов-кмет на район Лозенец

Приключи обявяването на бъдещото трасе на метрото през новите квартали на Лозенец, съобщи в профила си във фейсбук кметът на район "Лозенец" Константин Павлов.

След метростанция „Витоша“ метрото ще продължи през „Кръстова вада“ до кръстовището на бул. „Черни връх“ с безименната улица, продължение на ул „д-р Борис Вълчев“ (в „Кръстова вада“ - запад), където има идея да бъде първата метротстанция.

След това трасето ще завива на изток, като мястото на втората метростанция засега е ситуирано на кръстовището на улиците „Стефан Савов“ и проф. „Васил Арнаудов“. Мястото на третата метростанция, частично застъпваща територията на Лозенец, засега е определено на кръстовището на „Симеоновско шосе“ и „проф. Васил Арнаудов“.

По думите на кмета, обявяването е минало безпроблемно. Цялата документация ще бъде изпратена в Направление архитектура и градоустройство към Столична община.

Според Константин Павлов, необходимо е да се ускори придобиването на терени за нуждите на уличната мрежа, а след това да бъдат драстично увеличени и публичните инвестиции в улична инфраструктура, градски транспорт, в организация на движението и паркирането в новите квартали. Той увери, че ще настоява за тези инвестиции.

"Важно е новите квартали на Лозенец, които в момента се застрояват с впечатляващи темпове, да притежават адвекватно транспортно обслужване, не само с метро, но и с мрежа от довеждащ транспорт, както и с наличието на удобни пешеходни и велосипедни маршрути", отбеляза Константин Павлов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в Лозенец...

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в участъка между ул. „Борис Руменов“ и у...

Прочети още keyboard_arrow_right