Отворена е за автомобили улица „проф. Васил Арнаудов“ във „Витоша ВЕЦ Симеоново“

Отворена е за автомобили улица „проф. Васил Арнаудов“ във „Витоша ВЕЦ Симе

Снимка: Район "Лозенец"

Вече е отворена за минаването на превозни средства улица „проф. Васил Арнаудов“ във „Витоша ВЕЦ Симеоново“. Кметът на "Лозенец" Константин Павлов обясни в социалната мрежа, че нарочно е изчакал всички възможни правни срокове, в които е било възможно по някакъв начин да се попречи на намеренията на общината да влезе във владение и се да отвори портала на кръстовището на „проф. Васил Арнаудов“ и „Братя Чакрин“.За късмет, бившият собственик на терена доброволно е премахнал вратите на автомобилния портал и вратата за пешеходен достъп.
"Още в първите седмици на мандата, в последните дни на 2019 г. предложих големия имот в обхвата на улицата за отчуждаване и за щастие, той беше включен в програмата на Столична община и, в крайна сметка, отчужден. 
Вече е възможно гражданите на квартала да ползват улицата и светофара на „Симеоновско шосе“, което е огромно облекчение за всички, особено сега, когато канализацията по „Братя Чакрин“ се ремонтира. 
Продължаваме с работата по придобиването на участъци в ул. „проф. Васил Арнаудов“, като една от основните артерии в квартала", написа още във Фейсбук кметът на "Лозенец". 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Подменят капаните за молци по улица "Васил Кирков"...

В рамките на днешния ден се подменят капаните за молци на ул. "Васил Кирков". Причината е, че срокът на таблетките е изт...

Прочети още keyboard_arrow_right