Подмениха котела на 139 ОУ "Захарий Круша"

Подмениха котела на 139 ОУ "Захарий Круша"

Снимка: Район "Лозенец"

Старият котел на 139 ОУ "Захарий Круша" е подменен. Това стана преди няколко седмици и до момента новият уред посреща успешно започналия вече отоплителен сезон. За това съобщи в социалната мрежа кметът на район "Лозенец" Константин Павлов. 
 
Той поясни, че с подмяната на уреда се очаква да спрат оплакванията от студени стаи, неравномерна температура по етажите и от силна миризма на нафта в училището. Новият котел идва в комбинация със система за принудителна вентилация и за всмукване на пресен въздух. По думите на изпълнителя, досега горенето е ставало в непълен режим поради липсата на достатъчно кислород, което е водело до много лоша енергийна ефективност и съответно - до високи сметки и замърсяване на околната среда. 
 
Освен новия котел и новата вентилация, са повишени мерките за пожарна безопасност и е ремонтирано котелното помещение, което е преживяло няколко големи наводнения. Поставени са допълнителни датчици за температура по стаите на чувствителните места в сградата, така че и там да е винаги топло. 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Двама търговци бяха глобени в Лозенец за разлепени рекламни листо......

Столичен инспекторат глоби двама собственици на търговски обекти в столичния квартал „Лозенец“. Глобите бях...

Прочети още keyboard_arrow_right