Приключи ремонтът на ул. "Голо Бърдо" в столичния "Лозенец"

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook

 • -

  Снимка: Facebook

Улица "Голо Бърдо" в столичния район "Лозенец" вече е ремонтирана, похвали се районният кмет Константин Павлов. Участъкът от детската площадка на ул. кап. Тодор Ночев до кръстовището с ул. Червена стена вече е с нова настилка.

До ремонта се стигнало, след като по време на кампанията за кърпене на дупки, под отстранената ивица компрометирана настилка се разкрило нагледно, че асфалтът е бил положен някога върху най-обикновена пръст и върху противопоказните за пътна основа обли камъни от речна баластра, разказва Павлов.

"Не е чудно, че улицата беше цялата в кръпки и неравности, и гълташе постоянно от програмите ни за пълнене на дупки. Затова ме зарадва новината, че Столична община взе експресно решение да изгради от нула улицата в разкопания участък, този път със задължителните носещи слоеве", добавя той.

Кметът отбелязва още, че за да се избегне повторно разкопаване са били уведомени всички експлоатационни дружества да проверят състоянието на мрежите си, отстранен е бил ненужен бетонов стълб, подменени са били капаците на всички шахти, както и старият водопровод по улицата.

В целия засегнат участък няма нито една дъждоприемна шахта, отбелязва Константин Павлов. По думите му отводняването става по естествения наклон към ул. Люботрън, но след съобразяване с всички гаражни рампи и нива на шахти остава все пак един участък, в който отводняването не е оптимално и тепърва трябва да се търси начин за изграждането му.

Въпреки проблемите, в момента улицата се доближава до вида, който трябва да имат всички улици в София, включително и в новите квартали – с равни тротоари, със здрави капаци на шахти, с гладък асфалт и с достатъчно зеленина, отбелязва кметът на "Лозенец".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Напредва строежът на най-новата сграда на Софийския университет в......

В последния ден на месец февруари беше излята и последната бетонна плоча най-новата сграда на СУ "Климент Охридски" - ка...

Прочети още keyboard_arrow_right