Работи се по проекти за ремонта на ул."Могилата" и ул. "Васил Арнаудов"

Правят се проекти за ремонт на ул."Могилата" и ул. "Васил Арнаудов"

Снимка: Район "Лозенец"

Специалисти започват работа по проект за ремонт на улица "Могилата" в "Лозенец". Реконструкцията ще бъде в участъка от ул."Сребърна" до кръстовището с ул."Чавдар Мутафов", включително самото кръстовище. Същият екип прави и проект за реконструкцията на ул. "Васил Арнаудов" в участъка от бул. "Симеоновско шосе" до ул. "Проф. Екатерина Карамихайлова". Кметът на района Константин Павлов се срещна с екипа проектанти и публикува информацията за ремонтите в социалната мрежа. 
 
"Проектът включва гасителна шахта с дренажна тръба, която ще хване водата от сегашното дере, пресичащо ул. „Димитър Яблански“, което често прелива и предизвиква наводненията при моста на ул. „Екатерина Ненчева“. Целта е от шахтата водните количества да стигат речното корито подземно. Както обещах, поставих като приоритетна задача да разполагаме възможно най-скоро с етапа от проекта, засягащ отводняването, тъй като по ул. „Могилата“ и ул. „Проф. Васил Арнаудов“ все още има работа, свързана с придобиването на частни имоти в обхвата им и реконструкцията може да се забави. 
Ако всичко върви по план, до лятото трябва да имаме готов проект, с помощта на който да заличим тази язва и да се фокусираме върху рехабилитацията на ул. „Могилата“ – една от улиците, по която градският транспорт трябва да „влезе“ в квартала", обясни кметът на района в социалната мрежа.
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Премахнаха калната площ на колелото на трамвай №10 в "Лозенец" (С......

Премахнаха калната площ на колелото на трамвай №10 в столичен район "Лозенец". Това написа във Фейсбук Константин П...

Прочети още keyboard_arrow_right