Ремонтираха южния тротоар на ул. „Кишинев“ (СНИМКИ)

photo_library
 • Ремонтираха южния тротоар на ул. „Кишинев“

  Снимка: Район "Лозенец"

 • Ремонтираха южния тротоар на ул. „Кишинев“

  Снимка: Район "Лозенец"

Направен е ремонт на южния тротоар на ул. „Кишинев“ пред входа на Южния парк, между ул. „Банат“ и ул. „Козяк“. По „Кишинев“ преминава огромен пешеходен трафик от посетители на парка, тъй като улицата свързва парка с метростанция „Витоша“ и с крайната спирка на трамвай 10 и тротоарът отдавна е отеснял за тази функция. Компрометираните плочки по тротоара влошаваха положението допълнително, на места до степен на пълна неизползваемост. Вече е отстранен един важен проблем – състоянието на настилката, коментира в социалната мрежа кметът на "Лозенец" Константин Павлов. 
"Не съм доволен, че установихме, че пред самата пешеходна пътека на ул. „Козяк“ са разположени няколко високи шахти на експлоатационни дружества и колектор със силови кабели, заради които засега не успяваме да оформим удобен за пешеходците ъгъл, без да правим компромиси. Tърсим приемливо техническо решение, с което да го довършим.
Използвам случая да споделя, че успяхме да защитим намалено отстояние според наредбата, уреждаща отстоянията между пешеходните пътеки, така че при кръстовището на ул. „Козяк“ с ул. „Данаил Дечев“ в близко бъдеще да бъде изградена още една зебра. 
Дългосрочната визия на район „Лозенец“ е цялата част от ул. „Козяк“ пред входа на Южния парк да се превърне в споделена улица, с което автомобилното движение да бъде успокоено, а възможностите за безопасен достъп до парка – увеличени", коментира още кметът във Фейсбук.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Възстановена е историческата паважна настилка по част от ул. „Гал......

Към финализиране върви текущият ремонт на ул. „Галичица“ между кръстовищата с ул. „Якубица“ и ул...

Прочети още keyboard_arrow_right