Сменя се 110-годишен водопровод по ул. „Криволак“ (СНИМКИ)

photo_library
 • Сменя се 110-годишен водопровод по ул. „Криволак“

  Снимка: Район "Лозенец"

 • Сменя се 110-годишен водопровод по ул. „Криволак“

  Снимка: Район "Лозенец"

На финалната права е смяната на водопровод на ул. „Криволак“. Куриозното е, че според уведомителното писмо на „Софийска Вода“ АД водопроводът е на възраст… 110 години. За любопитния факт съобщи в социалната мрежа кметът на "Лозенец" Константин Павлов.
 
"Катализатор за подмяната на този водопровод беше ремонтът на тротоарите на ул. „Криволак“ , който тази година трябва да достигне пълната дължина на улицата от Банската градинка до бул. „Христо Смирненски“. Затова поискахме от експлоатационните дружества да подменят своевременно подземната си инфраструктура, за да не се налага разкопаване на новоизградени настилки. 
Остарелите инфраструктурни мрежи в старата част на район „Лозенец“ са причина за постоянни аварии, спиране на тока, водата и топлоснабдяването, затваряне на улици, изкопи и кърпежи върху пътната настилка. Тази година освен по ул. „Криволак“, водопровод беше подменен и по ул. „Розова долина“. 
Ремонтните работи по ул. „Криволак“ продължават на първо време с подмяна на уличното осветление и тротоарната настилка  по северния тротоар до бул. „Х. Смирненски“. По южния тротоар има множество дървета на различна възраст, чиито корени са надигнали тротоара. Обсъждаме техническите решения за  щадящ начин на ремонт, който да гарантира в по-голяма степен тяхното запазване", даде административни подробности във Фейсбук кметът на района.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новата детска градина в "Лозенец" все още не работи заради забеле......

  Новата сграда 2 на Детска градина № 175 „Слънчеви лъчи“ в кв. „Кръстова вада“ на район &...

Прочети още keyboard_arrow_right