Строителната програма на район „Лозенец“ продължава през есента

-

Снимка: Facebook

Приключи ремонтът на тротоарите на ул. „Майор Томпсън“ в столичния квартал "Лозенец". Ремонтът беше извършнен в участъка между бул. „Черни връх“ и ул. „Драгалевска“, съобщи кметът Константин Павлов.

Той припомни, че почти цялата улица е била ремонтирана през 2015 г. , включително е била подменена и топлопроводната мрежа, но е бил пропуснат най-важният участък – този на изхода на метрото.

"По време на строителните работи взехме решение за подмяна на три осветителни стълба, поради голяма корозия в основата, която беше установена след изкопа и лошото им разположение в средата на тротоара, което препречваше пътя на пешеходците. Новите стълбове са „прибрани“ до бордюра, по-високи са с 2,5 метра и притежават по-голям радиус на осветяване", отбелязва още районният кмет.

Ремонтиран е и напълно разбития паркинг. "Успяхме да се справим с високо разположените колектори по ул. „Драгалевска“ и реализирахме необходимите скосения за осигуряване на достъпна среда", добавя Павлов.

По думите му, от района срещат сериозни проблеми с подмяна на счупени и дефектни капаци на шахти. "Взели сме твърдото решение, повече да не служим като буфер на гражданското недоволство и да споделяме с гражданите информация за стопанина на всяка една неизправна шахта като призоваваме всички да адресират проблема директно на потребителските телефони на съответните дружества", заявява районният кмет.

Той отбеляза, че ремонтната и строителна програма на територията на района продължава и през есента, а жителите могат да очакват още добри новини.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Паркингът на столичната ул. „Сребърна“ ще е готов до края на годи......

Започна работата по изграждане на наземния паркинг на улица „Сребърна“ в квартал „Хладилника“, в...

Прочети още keyboard_arrow_right