В "Лозенец" премахнаха висящите кабели от фасадите на сградите

-

Снимка: Facebook

Успешно премина акцията на столичния район "Лозенец" за премахване на висящи кабели от фасадите на сградите по ул. „Крум Попов“ и ул. „Милин камък“, похвали се кметът на района Константин Павлов.

По думите му, това е първата такава акция в столицата, а може би и в цялата страна.

"Мрежите на някогашните „квартални кабеларки“ са оплели както частни имоти, каквито са дворовете, фасадите, оградите и покривите на жилищните сгради, така и публичната общинска собственост, като любимо място за закачване са били осветителните стълбове и уличните дървета", казва районният кмет. Основната цел на акцията е действията по премахване на висящи жици на територията на район „Лозенец“ и на цяла София да ангажират повече хора и да продължат до пълното елиминиране на този тип визуални замърсители от градската среда.

Най-добрите резултати се постигат при съвместни действия на местната власт като стопанин на уличната мрежа, заедно с етажните собствености, представляващи собствениците и управляващи отделните сгради, отбелязва Константин Павлов. Ако липсва координация или действията са едностранни, при почистване на фасадите кабелите остават да висят по стълбовете, а когато подменяме осветителен стълб, проводниците висят по фасадите и по оградите на дворовете, добавя той.

Кметът отличи две етажни собствености - на ул. „Милин камък“ 25 и на ул. „Яворец“ 2, които са проследили всички кабели, а в първия случай са свършили почти цялата работа сами. "Почистихме и няколко стълба в близост до 35 СЕУ, с което очаквам да намалеят сигналите за висящи жици от обезпокоени родители", каза още районният кмет.

От районната администрация на "Лозенец" са поели ангажимент да съдействат и на други блокове, след като сами свършат известна подготвителна работа по идентифициране на ненужните кабели.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Лозенец" продължава премахването на висящи кабели...

Служителите на столичния район "Лозенец" продължават да премахват стари съобщителни кабели от фасадите на сградите в рай...

Прочети още keyboard_arrow_right