Жилищна сграда с търговски обекти и подземен паркинг ще строят на ул. Сребърна

-

Снимка: Google

"Пазари Изток" ще строят в ж.к. "Лозенец" многофамилна жилищна сграда с търговски обекти и подземен паркинг. Това става ясно от решението на СОС от 21 юли т.г. Строителството ще се извърши срещу обезщетение в готови обекти в новопостроената сграда.

Дружеството е собственик на имот от 2413 кв.м., отреден за обществено - обслужване и жилищно строителство. Имотът се намира в столичния район „Лозенец" в м. НПЗ "Хладилника - Витоша" - част север. Върху част от него е разположен пазар „Сребърна", а в северната му част има голямо незастроено уширение с площ от 689 кв.м. Тъй като районът е предимно жилищен, учредяването на право на строеж срещу задължение за построяване на жилищна сграда с търговски обекти и подземен паркинг срещу обезщетение се явява най-целесъобразното решение за разпореждане с тази част от имота, се отбелязва в мотивите на вносителите на одобреното предложение.

Сградата ще бъде с разгъната застроена площ (надземна) не по-малко от 1 920 кв.м и с разгъната застроена площ (подземна) не по-малко от 650 кв.м, респективно общо РЗП не по-малко от 2 550 кв.м. Правото на строеж ще бъде учредено след провеждане на търг или публично оповестен конкурс, се отбелязва в решението на СОС.

С решението се определя и минимална конкурсна цена на правото на строеж върху недвижимия имот в общ размер на 1 569 044,00 лева. Условията на конкурса да бъдат разгласени с обявление в един централен ежедневник и на официалните интернет страници на Столична община и на „Пазари Изток“ ЕАД на 10.08.2022г. Конкурсът ще бъде проведен на 13.09.2022г. от 11:00 часа в административната сграда на „Пазари Изток" ЕАД.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на район Лозенец: Приключи ремонтът ул. Голо бърдо...

Приключи ремонтът ул. Голо бърдо в участъка от детската площадка на ул. кап. Тодор Ночев до кръстовището с ул. Червена с...

Прочети още keyboard_arrow_right