Жители на „Лозенец“ се оплакват от дупки и кал пред домовете си

photo_library
 • Жители на „Лозенец“ се оплакват от дупки и кал пред домовете си

  Снимка: Кадър Нова тв

 • Жители на „Лозенец“ се оплакват от дупки и кал пред домовете си

  Снимка: Кадър Нова тв

Дупки, кал и щети по автомобилите – от това се оплакват част от жителите на елитния столичен район „Лозенец“. По думите им улицата е единственият път, по който могат да стигнат до спирката на градския транспорт, до магазина или аптеката, съобщава Нова телевизия.

Хората споделят, че живеят в тези условия от 4-5 години и нещата се влошават.

„Обувките ни са в кал, колите са ни в кал, децата са ни в кал, домовете са ни в кал. Преди два дена детето ми се спънало в тези бабуни и е паднало в локвите. Смятам, че вече е нетърпимо“, казва жена, живееща в една от кооперациите.

Жителите на квартала са се срещали няколко пъти с представители на районната администрация. Молбата им е била да се направи ремонт на улицата, за да стигат безпроблемно до колите си.

В близките сгради живеят семейства с малки деца. Те се оплакват, че заради „кратерите“ по улицата чупят не само автомобилите си, но и детските колички.

„Налага ми се да минавам всеки ден по тази улица, защото там е магазинът. Количката става цялата в кал – колелата, дрехите ни, всичко“, споделя майка на малко дете.  

Според представители на местната администрация улицата е в такова окаяно състояние поради струпване на неблагоприятни фактори, един от които е незавършени отчуждителни процедури.

„Има частни терени, които попадат в уличния габарит. Добрата новина е, че имаме писмо от Столична община от 23 декември м.г., подписано от зам.-кмета по строителството Вече е предаден проектът за изграждане на улицата и са придвижени отчуждителните процедури.“, заяви  Момчил Якимов – представител на Община „Лозенец“.

По думите му колко бързо ще се случи това, зависи от сроковете, за които ще станат отчужденията. По всяка вероятно процедурата ще отнеме около година и половина.

Хората от квартала настояват, докато се случи реализацията на проекта, улицата да бъде поне заравнена и чакълирана.  

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ролеви игри, дискусии и разговори с медиатори в столичния Лозенец...

Поредица от събития на открито на тема: „Открито за медиацията“ организират Националната асоциация на медиат...

Прочети още keyboard_arrow_right