ДКЦ 25 ще си поставя фотоволтаична система

-

Снимка: СОС

ДКЦ 25 има намерение да изгради със собствени средства фотоволтаична централа с мощност 100 kWp в сградата на лечебното заведение, съобщават от пресцентъра на Столичен общински съвет.

Инвестицията е с цел снижаване на разходите на поликлиниката за електроенергия, които за няколко месеца са се увеличили със 70%, пише в мотивите на доклада, внесен от общинските съветници Милка Христова, д-р Антон Койчев и д-р Веселин Милев, както и зам.-кмета Дончо Барбалов. Предложението е подкрепено от Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика.

Диагностичният център обслужва район "Младост" в столицата. Според управителя му д-р Стефан Карамфилов, дружеството има възможност да закупи оборудване за фотоволтаична централа на стойност до 172 300 лв., която да покрива нуждите на лечебното заведение, а излишната енергия да се отдава в мрежата.
Фотоволтаични системи вече има изградени в двете бази на ДКЦ 12 в район "Люлин", както и в ДКЦ 22 в район "Слатина". Такава инвестиция предстои да бъде направена и в Университетската Първа МБАЛ.

 

Текст: Пресцентър на Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Младост" поправят и боядисват пейки...

Продължават дейностите по реновиране на парковата мебел в столичният район Младост, съобщават от районната администрация...

Прочети още keyboard_arrow_right