Проблемът с изоставените автомобили в София още не е решен

|Изоставен автомобил в Младост

Снимка: helpbook.info

Изоставените автомобили продължават да са проблем за гражданите и районните администрации на Столична община. Една от причините е действащата в момента наредба, която се оказва тромава и неефективна за бързото разчистване на таралясниците. В момента вдигането на изоставена кола продължава от година до година и половина.

Още през есента общински съветници и администрация имаха намерение да се промени наредбата, за да  става по-бързо разчистването на ръждясали автомобили. Такива в момента има хиляди по цяла София. Отдавна закотвен е стар автомобил пред Promarket до бл. 47 в Младост 1. Сигналът е подаден в гражданската платформа helpbook.info. Гумите на колата са спаднали и не е в движение. Всекидневно покрай нея минават граждани.

Според сега действащата наредба, на собственика се дават 3 месеца за доброволно премахване. Срокът обаче тече след поставянето на стикер от районната община. На колата в Младост все още такъв не е залепен, вероятно не е забелязан. През есента зам.-председателят на Транспортна комисия Зафир Зарков обясни, че сроковете допълнително утежняват процедурата по премахването.

Ако няма реакция след стикера, от районната община изпращат писмо до КАТ, за да се установи собственика на колата. Едва след това се издава заповед от кмета, която може да се обжалва. Така след повече от година парко място, заето от таралясник може да се освободи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Направиха улица и тротоар в "Младост" (СНИМКИ)...

Приключи изграждането на нова улица покрай "Кауфланд" по улица "Бъднина" до връзката с улица "Андрей Ляпчев" в "Младост"...

Прочети още keyboard_arrow_right