В "Младост" боклуците се трупат край контейнерите, но не и в тях

-

Снимка: Facebook

Жители на столичния "Младост" 3 съобщиха, че различни по вид  отпадъци се трупат край контейнерите за разделно събиране. Така улицата се задръства с боклуци и заприличва на сметище, възмущават се гражданите.

Част от проблема вероятно идва от факта, че недобросъвестни граждани изхвърлят отпадъците си около контейнерите, а не в тях. Другият проблем е, че се изхвърлят всякакви по вид отпадъци - от автомобилни гуми, през смесен битов отпадък до счупени душ-кабини и стари дрехи. Подобен проблем съществува във всички столични райони. Недобросъвестните граждани, за съжаление, не са рядкост в столицата. 

Съгласно Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, едрогабаритните отпадъци не се смесват с битови, зелени, строителни отпадъци, такива от опаковки и от електронно и електрическо оборудване. За тяхното събиране се изготвят графици, които могат да бъдат проверени на сайта на Столичен инспекторат.

При неизпълнение на това задължение на нарушителите се налагат глоби - за физически лица от 100 до 5 000 лв., а за юридически лица от 700 до 20 000 лв.

Столица.bg провери специално графика за ж.к."Младост" 3 - оказа се, че едрогабаритните отпадъци там се събират в четвъртък и в неделя. За улици с масов градски транспорт дейността се извършва от 09.00 ч до 17.00 ч. За улици с обществена значимост и вътрешно – квартални от 07.00 ч до 17.00 ч.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Родители твърдят, че децата им са натровени от храна в столична г......

Родители на деца от столичната градина „Ян Бибиян” в квартал „Младост” се съмняват, че децата им...

Прочети още keyboard_arrow_right