Екозанимание за децата в столичния Северен парк: Откриват зелен кът „Класна стая на открито“

Екозанимание за децата в столичния Северен парк: Откриват зелен кът „Класна

Снимка: Фейсбук

В Северния парк, район Надежда-Столична община, ще осигури едно занимание за децата и те ще могат да се радват на зелен кът „Класна стая на открито“. Откриването е  на 15 юли 2021 г., четвъртък, от 10:00 часа, вход откъм бул. „Никола Жеков“, до езерото.

Интерактивният кът е изграден и оборудван по проект, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда - 2021“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Общата стойност на проекта е 9 962.00 лв. Изпълнява две основни функции – първата – тематичен читателски кът (зелена библиотека) за деца и възрастни, втората – класна стая на открито.

„Класна стая на открито“ представлява съвременен и екологично ориентиран акцент в Северния парк и притегателен център за занимания на учениците. Библиотечният фонд е създаден с дарения от различни държавни институции на територията на Столична община и неправителствени природозащитни организации.

На събитието ще присъстват зам.-кметът по екология на Столична община Десислава Билева и районният кмет на "Надежда", и ще се проведе при спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Втори път за месец: Потрошиха контейнер за текстилни отпадъци- то......

Контейнерът за текстилни отпадъци на ул. "Никола Нови" в "Надежда" е станал жертва на вандали. Заради това е прибран от ...

Прочети още keyboard_arrow_right