Фейсбук група спаси рибите в езерото в Северния парк в "Надежда" (ВИДЕО/СНИМКИ)

photo_library
 • Фейсбук група спаси рибите в езерото в Северния парк в "Надежда"

  Снимка: Фейсбук

 • Фейсбук група спаси рибите в езерото в Северния парк в "Надежда"

  Снимка: Фейсбук

 • Фейсбук група спаси рибите в езерото в Северния парк в "Надежда"

  Снимка: Фейсбук

Кметът на "Надежда" предприе бързи действия и предупреди, че езерото не е подходящо за зарибяване

Рибите в езерото в Северния парк вече са спасени и преместени в подходящ водоем. Сигналът за измрели риби бе подаден от фейсбук групата "Безумията в София" до район Надежда, на чията територия се намира Северният парк.

От местното кметство веднага са се задействали и вчера над 50 от оцелелите риби бяха преместени от езерото в Северен парк в общински водоем в близост до с. Волуяк и с. Мрамор, съобщиха от "Надежда" в социалната мрежа.

Кметът на "Надежда" инж. димитър Димов изказва благодарност за експертното съдействие и съвети на рибарски клуб FISH MASTER и Фен клуб „Болонеза“. Именно те са извадили и транспортирали рибите във водоема в с. Волуяк. 

Водните обитатели са от видовете шаран, каракуда и костур и вече ще пребивават при подходящи условия - в сладководни води.

Контролът над дейността по евакурирането, транспорта и повторното зарибяване в новия водоем извършиха представители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) .

Езерото в Северен парк е зарибено нерегламентирано и не е предвидено за отглеждане на рибни култури и любителски риболов, обяснява кметът на район "Надежда".

Той обяви, че в бъдеще ще се разчита на гражданите да проявят самосъзнание и да преустановят зарибяването на езерото в Северен парк, за да се продължи с правилната подрръжка и подобряване на парковата среда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Малки художници от "Надежда" със злато и сребро от конкурс в Япон......

Малки художници от район "Надежда" спечелиха златен и сребърен медал на световен конкурс в Япония. Те победиха конкуренц...

Прочети още keyboard_arrow_right