Малчугани играят, учат и зсе абавляват в зелен кът в столичния Северен парк

Малчугани играят, учат и зсе абавляват в зелен кът в столичния Северен парк

Снимка: район Надежда

Пълен с деца е новоткрития, преди дни, зелен кът за отдих, игра и обучение в столичиня Северен парк, район Надежда-Столична община. Зеленото пространство е специално предназначено място, в което малчуганите ще могат да се получат нови знания и възпитание, съсредоточени върху “зеленото мислене”.

С новооткрития образователен кът в Северен парк предоставяме възможност за учене чрез действия, занимания и преживяване в реална естествена паркова среда.“, каза заместник-кметът на Столична община в направление „Екология“ Десислава Билева.

„Новата зона има за цел да създаде подходящи условия за активизиране на познавателната дейност на деца и ученици с екологична насоченост. Откритата класна стая ще бъде чудесно място за провеждане на уроци по природни и хуманитарни услуги. В същото време, посетителите на парка могат да ползват зеленият кът за отдих и четене на открито.“ , каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

Присъстващите на откирването малчугани се радваха и играха с любимия герой Мори, познат от екологични кампании на Столична община. Малките ни приятели рисуваха на екологична тема и поздравиха гостите с музикална програма. А децата от 171 ДГ „Свобода“ засадиха цветната растителност, запознаха се с интересна информация за природните ресурси, флората и фауната в България.

Интерактивният кът е изграден и оборудван по проект, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда - 2021“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Общата стойност на новоизградения кът е 9 962.00 лв.

Всеки посетител на новият зелен кът може да обогати библиотечния фонд, за да превърнем мястото в любимо и предпочитано за гостите на Северен парк.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Сверен парк поставиха шахматна маса за незрящи...

На нова придобивка се радват хора с увредено зрение в район Надежда на София. Днес в Северен парк бе монитрана маса за и...

Прочети още keyboard_arrow_right