Над 200 стари коли са стикирани в „Надежда“ за половин година

Над 200 стари коли са стикирани в „Надежда“ за половин година

Снимка: Фейсбук, Район "Надежда"

212 са старите автомобили в столичния район „Надежда“, на които е поставен стикер за премахване през 2023 г. До момента 98 коли са били доброволно преместени от собствениците в установения срок, съобщават от местната администрация. 

Към днешна дата принудително преместените автомобили са общо 50. Останалите стикирани моторни превозни средства се намират в различен етап от административната процедура.

„Припомняме, че за излязло от употреба моторно превозно средство се счита такова, на което знакът за технически преглед не е заверен. Необходимо е да са изминали 3 месеца от последната заверка на техническия преглед (по постановление на Министерски съвет, прието на 08.01.2021 г.) Важно условие за обработка на автомобил като  ИУМПС  е същият да се намира върху терен общинска или държавна собственост“, посочват от районната администрация.

От там уточняват, че след поставянето на стикер-предписание тече 3-месечен срок за доброволно премахване в частен терен или предаване на площадка за временно съхраняване. В случай, че това не се случи доброволно в законоустановения срок, колите се репатрират принудително на специализиран паркинг.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Готвят ремонт на столичното "Илиянско шосе"...

Район "Надежда" отдавна вече не е работнически квартал. Тук има потенциал за развитие в различни сфери на промишлеността...

Прочети още keyboard_arrow_right