Нуждаещите се в район „Надежда“ ще получават топъл обяд

Нуждаещите се в район „Надежда“ ще получават топъл обяд

Снимка: pixabay

Започна изпълнението на проект „Топъл обяд“ в район „Надежда“, съобщават от местната администрация.

Той се реализира по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027.

До края на проекта (срокът за изпълнение е до 31 декември 2023 г.), ще бъде доставяна топла храна на нуждаещите се хора. Пунктът за раздаване се намира в “Клуб на инвалида и пенсионера“ в ж.к. „Свобода“, пред бл. 20А. Освен това е предвидена доставка по домовете за трудноподвижните лица.

Осигуряването на топъл обяд е насочено основно към отделни хора и цели семейства, които живеят под прага на бедността – т.е. те нямат възможност да задоволят основните си жизнени потребности и за тях е установена нужда от ежедневна допълнителна подкрепа или поради увреждане и здравословни проблеми не могат да се обслужват сами.

Конкретните целеви групи, за които е предвиден помощ, са регламентирани в специална наредба:                                         

 1. лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си и не получават подкрепа от близките си;

 2. лица, обект на социално подпомагане, включително и от кръга на лицата по чл. 4, ал. 1 от Наредбата, които са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности и за тях е установена нужда от ежедневна допълнителна подкрепа;

 3. лица с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване, в това число самотни лица с трайни увреждания с ниски лични доходи от пенсия, за които няма подходящ кандидат за асистент по механизма лична помощ;

 4. лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане.

След запълване обхвата на Проекта, кандидатите ще бъдат включвани в резервен списък. Принадлежността на идентифицираните лица към допустимите целеви групи се  потвърждава от Дирекция „Социално подпомагане“ - Сердика.

Всеки кандидат за проекта, следва да попълни и  представи:

-  Приложение 1:  Заявление декларация

-  Декларации за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация.

Документи на кандидат-потребители се приемат всеки делничен ден (от понеделник до петък) в Деловодство на район „Надежда“  с адрес ул. „Кирил Дрангов“ 55, работно време от 8:30 ч. до 17:00 ч.

Одобрените кандидати ще бъдат уведомени на посочения от тях телефон за връзка. При достигане на максимален брой потребители и наличие на допълнително одобрени кандидати, същите ще бъдат добавяни в резервен списък.

Повече информация може да бъде намерена на телефон:  02 495 11 37 и на e-mail: info@so-nadejda.com

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичното 102-ро училище спечели турнира по шах в "Заедно за де......

Кампанията "Заедно за децата на Надежда" завърши с турнир по шах в Северен парк, разказаха от районната администрация.&n...

Прочети още keyboard_arrow_right