Открит урок за птиците по проект "Зеленото сърце на Надежда"

Открит урок за птиците по проект "Зеленото сърце на Надежда"

Снимка: Район Надежда

Продължават дейностите по образователния проект "Зеленото сърце на Надежда" , който районната администрация реализира съвместно с Фондация "Ротари".

"Поканихме за участие децата и младежите от 6 ДГ "Вълшебен свят" , 15 СУ "Адам Мицкевич" и 54 СУ "Св. Иван Рилски", за да ги насърчим да обичат и уважават природата. Вярвам, че ученето чрез преживяване оставя дълбока следа във възпитанието и екологичната култура на подрастващите.", каза кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов.

Децата от групите "Звездица" и "Фея" в Детска Градина 6 "Вълшебен свят" проведоха открит интерактивен урок за птиците, с гост Димитър Градинаров от Българското дружество за защита на птиците.

Той разказа на малчуганите за видовете птици, както и за тяхното хранене, размножаване и местообитание. Едновременно с това, експертът и неговия екип демонстрираха как се изработва и поставя хранилка за птици? Децата имаха възможност лично да поставят храна в хранилките и след това да ги закачат в двора на учебното заведение. В края на срещата, всяко дете получи табло с видовете птици.

Район Надежда

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Възстановяват чешмата в столичния парк „Надежда“...

Работата по обновяването на алеите в парк "Надежда" напредва, съобщава зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов. К...

Прочети още keyboard_arrow_right