Ремонтират 102 ОУ „Панайот Волов“ за 1,09 млн. лв. по "Региони в растеж"

photo_library
 • Започва ремонт на 102 училище "Панайот Волов" в Надежда

  Снимка: Район Надежда

 • Ремонтират 201 училище "Панайот Волов" в Надежда

  Снимка: район Надежда

Строителните дейности стартират на 10 март. т. г. създадена е организация, за да не се нарушава учебният процес

Столичното 102 училище "Панайот Волов" в район Надежда ще бъде ицзяло ремонтирано, модернизарано и обновено. Строителните дейности стартират на 10 март т. г., съобщиха от кметството в "Надежда". 

Заради престоящия ремонт районният кмет инж.Димитър Димов присъства на родителска среща в училището, на която разясни подробности около проект „Изграждане, основен ремонт/ реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Стойността на ремонта е около 1,9 млн. лв.

Срокът за изпълнение на обекта е 185 календарни дни и вече е създадена необходимата организация за поетапно протичане на ремонтните дейности, така че да не се нарушава учебния процес. В началото ще се работи по дейностите за ремонт на физкултурния салон, който е в отделна сграда. Първоначално ще се започне работа и по външната фасада на училището.

Предвижда се основният и тежък обем от строително-монтажни дейности да протече през неучебните дни за учениците - ваканции и почивни дни. Според проекта изцяло ще се ремонтира и обнови сградата на училището. Ще се направи топлоизолация на стените и хидроизолация на покривните пространства. пребоядисани ще бъдат стените в класните стаи, както и ще се подменят компрометирани настилки във всички помещения, с изключение на мозайката в коридорите. Тя ще бъде обработена и полирана.

След ремонта в училището ще има нова система за видеонаблюдение, пожароизвестителна и СОТ. Смяна с PVC дограмата и нова настилка във физкултурния салон. Предвижда се преустройство във функционално отношение на санитарните помещения на всички етажи.

На сградата ще се изгради нова външна метална стълба за евакуация. Покритата Галерия, свързваща училищната сграда с физкултурния салон се остъклява с нова ПВЦ дограма и се превръща в топла връзка. За децата в неравностойно положение ще има пампа.

Проектът предвижда да се обнови изцяло и дворното пространство на училището, като се обогати  и постави нова растителност и подсяване на тревните площи. Ще се обособят нови кътове за отдих, с пейки, кошчета, както и запазване на дървесната растителност, както и нова асфалтова настилка в двора.

Предвижда се ремонт на фундаментите на оградата, поставяне на липсващи прозирни пана, и пребоядисване на металната прозирна част на съществуващите пана. В рамките на проект „Изграждане, основен ремонт/ реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 изцяло бяха обновени и някъде продължават ремонтите на 11 сгради на детски градини и училища в район "Надежда".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (37%, 31 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (17%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (27%, 23 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 14 Гласове)
 • Нямам дете/деца (2%, 2 Гласове)
Общо гласували: 84 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Вълшебен свят" в Надежда навърши 47 години...

Столична детска градина навърши 47 години от създаването си. Вчера 6-а детска градина "Вълшебен свят" имаше рожден ден. ...

Прочети още keyboard_arrow_right